וושינגטון – ראש המשרד לתחבורה בחלל מסחרי של מינהל התעופה הפדרלי אומר שהוא מאמין שה-FAA יכולה להשלים את סקירות הבטיחות הדרושות לעדכון רישיון השיגור של ספינת הכוכבים של SpaceX עד סוף אוקטובר, אבל אז סקירה סביבתית במקביל תהיה “תו פראי”. ללוח הזמנים הזה.
בראיון ב-18 בספטמבר, קלווין קולמן, סגן המנהל של ה-FAA לתחבורה בחלל מסחרית, אמר כי משרדו עובד היטב עם SpaceX כדי לאשר שהחברה יישמה פעולות מתקנות מחקירת תקלה שה-FAA החלה ב-8 בספטמבר, והשלימה באופן רשמי. אבטחה ציבורית.
קולמן אמר שמתוך 63 פעולות התיקון המפורטות בדוח התאונה, 27 היו קשורות לביטחון הציבור. “אז דבר אחד שאנחנו צריכים לראות לפני המבצע הבא הוא עדות לכך שהחברה השלימה פעולות מתקנות הקשורות ספציפית לבטיחות הציבור”, אמר.
זה קשור לשינוי ברישיון השיגור שהעניקה ה-FAA ל-SpaceX עבור השיגור של ספינת הכוכבים/סופר כבד באפריל. רישיון זה חל רק על השיגור הבודד, שהתרחש ב-20 באפריל, וחייב את החברה לפנות ל-FAA בבקשה לשינוי שיאפשר שיגורים נוספים, שהיו נדרשים ללא קשר לתוצאות השיגור.
“יש לנו ציר זמן די טוב”, הוא אמר, מהדהד את הערותיה של מנהלת ה-FAA בפועל, פולי טרטנברג, בוועידה ב-13 בספטמבר, שבה היא חזתה שרשיון שונה עשוי להיות מוכן באוקטובר. “השלמת סקירת האבטחה תתקיים ככל הנראה באמצע עד סוף אוקטובר.”
עם זאת, הוא הוסיף כי השלמת בדיקת האבטחה לבדה לא תספיק לשינוי הרישיון. נדרשת סקירה סביבתית נפרדת כדי לבחון שינויים בתשתית אתר השיגור, לרבות מערכת הצפת מים שנועדה למזער נזקים לנקודת השיגור במהלך השיגור באפריל.
סקירה זו נערכת בשיתוף עם שירות הדגים וחיות הבר האמריקאי כדי לעמוד בחוק המינים בסכנת הכחדה. דובר של סוכנות זו אמר ב-19 בספטמבר כי שירות הדגים וחיות הבר “דן בפרטי הפרויקט עם צוות ה-FAA כדי להבין את היקף ההשפעות החדשות” ממערכת מישור ההצפה.
“ברגע שהשירות יבדוק את ההערכה הביולוגית הסופית של ה-FAA ויראה שהיא הושלמה, הייעוץ יתחדש. יש לנו 135 ימים לספק חוות דעת ביולוגית סופית”, אמרה הסוכנות.
“היצירה הזו היא קצת פרוע”, אמר קולמן על סקירת הסביבה הזו. “אנו מקווים שמאמר זה יסתיים בסמוך לסקירת האבטחה.”
בעוד שה-FAA ספגה אש בגלל האטה לכאורה של SpaceX, קולמן אמר כי משרדו עובד היטב עם החברה ומדבר באופן קבוע עם בכירי SpaceX. “אני חושב שכולנו מחויבים לפתור את האתגרים המיידיים שעומדים לפנינו, אבל גם לחשוב בצורה אסטרטגית יותר על איך אנחנו יכולים לשפר את מערכת היחסים שלנו וכיצד נוכל לעסוק טוב יותר כאשר יישומים שונים יגיעו בדרכנו בעתיד.”
השיחות הללו כללו ביקור בשבוע שעבר של מייסד ומנכ”ל SpaceX אילון מאסק, שנפגש עם טרוטנברג, סגנית המנהל קייטי תומסון וקולמן לגבי תהליך הרישוי. “הייתה לנו שיחה טובה איתו”, אמר.
“אני חושב שהיחסים עובדים די טוב”, הוא סיכם וציין ש-SpaceX “דוחפת חזק” כדי לחזור לטוס בהקדם האפשרי כדי שתוכל להתקדם במשימות המשתמשות ב-Starship, כמו גרסת הנחיתה הירחית של ארטמיס. “יש כמה אתגרים שעלינו להתגבר עליהם מדי פעם”.