אילון מאסק יכול לגבות מכולם תשלום כדי להשתמש בטוויטר/X

אילון מאסק יכול לגבות מכולם תשלום כדי להשתמש בטוויטר/X

אילון מאסק יכול לשים את טוויטר/X לגמרי מאחורי חומת תשלום. מדבר ב א שידור חי ביום שנימאסק אמר לראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו כי פלטפורמת המיקרובלוגינג “עוברת למערכת של תשלומים חודשיים קטנים”, לכאורה כדי להילחם בבוטים.

על זה אני אומר: תעשה את זה, פחדן. אני מאתגר אותך.

מאסק חושב להפוך את טוויטר/X לאתר בתשלום כבר זמן מה. דו”ח של Platformer מנובמבר האחרון אמר שהוא כבר דנה ביישום שינוי כזה ב-2022. המיליארדר נאבק להפוך את רכישת הדחף שלו בשווי 44 מיליארד דולר להשקעה רווחית מאז הרגע שגרר כיור מטבח לתוך מטה החברה בסוף השנה שעברה. עם זאת, נראה שלמאסק אין מושג קטן כיצד להמשיך מבלי להרגיז את הרוב המכריע של משתמשי Twitter/X, שלא לדבר על המפרסמים שלו.

“זו הדרך היחידה שאני יכול לחשוב עליה להילחם בצבאות מאסיביים של בוטים”, אמר מאסק על תוכנית המונטיזציה האחרונה שלו, והראה חוסר דמיון משמעותי.

האיש העשיר בעולם לא אמר בדיוק כמה הוא שוקל לגבות את הפרולטריון על המשך השימוש בטוויטר/X, רק שזה יהיה “סכום כסף קטן”. כמובן, “סכום קטן” יכול להיות כל דבר, שמגיע מאדם עם שווי נקי של 263.3 מיליארד דולר.

ראה גם:

ה-X של אילון מאסק מסכים סוף סוף לשיחות הסדר עם עובדי טוויטר מפוטרים ללא שכר

לא משנה מה הסכום, לא סביר שהרוב המכריע של המשתמשים יטו לשלם אותו. הרצון הטוב כלפי מאסק וטוויטר/X כבר נמוך להפליא, ואנשים רבים שוקלים באופן פעיל לעבור לפלטפורמה חלופית. הכנסת המשתמשים האומללים האלה לארנק שלך כנראה תקל בהרבה על ההחלטה שלהם.

מאסק לא זכה להצלחה רבה עם תוכניות תשלום חודשיות בעבר. בעבר קיבלנו הצצה למאמצים של מאסק לייצר רווחים מ-Twitter/X כאשר מיתג מחדש ומיתג מחדש את שירות המנויים Twitter Blue, ששמו שונה מאוחר יותר ל-X Premium. מאסק הגדיל את העלות מ-$5 ל-$8 לחודש וגם הפך את תג האימות הכחול של פלטפורמת המדיה החברתית להטבת מנוי בתשלום, מה שהפך אותו לחסר משמעות כמעט.

לרוע המזל של Twitter/X, ניסיונות החברה לשכנע משתמשים להוציא כסף על מנוי זה היו פחות משכנעים. אנליסטים מעריכים שכ-830,000 חשבונות נרשמו ל-X Premium באוגוסט, חלק מ-540 מיליון המשתמשים החודשיים שמאסק אמר שיש לו לפי Twitter/X.

גם אם נניח שמאסק היה נדיב עם החשבון שלו ואחוז המשתמשים הרשומים גדול ממה שנראה לראשונה, עדיין מדובר בירידה במדבר הפיננסי היבש. בנובמבר האחרון, ג’ון ארליכמן מ-Bloomberg Markets חישב ש-Twitter/X יזדקק לכ-78 מיליון מנויים כדי לעלות על מה שהפלטפורמה הרוויחה בעבר מפרסום ב-2021 – זרם הכנסות שירד משמעותית מאז שמפרסמים נאלצו למכור את פליט כאשר מאסק השתלט.

לכן, התוכנית של מאסק לחייב לחלוטין את כולם להשתמש בטוויטר/X כנראה נובעת לפחות חלקית מהמצב הפיננסי של החברה. במאי, חברת ההשקעות פידליטי העריכה את טוויטר בערך בשליש ממה שמאסק שילם עבורה.

עם זאת, שינוי כזה יפגע בטוויטר/X במקום לשפר את השורה התחתונה שלו. סיבה גדולה לכך שרבים נשארו בפלטפורמה היא שרוב החברים, המותגים ואנשי הציבור שהם עוקבים אחריהם נשארים גם הם בפלטפורמה. אבל אם טוויטר /

עם זאת בחשבון, ייתכן שתוכנית המונטיזציה החדשה של מאסק לא תצא לפועל ופשוט תישאר בגדר פנטזיה חולפת. עם זאת, ייתכן שזה לא המקרה. אחרי הכל, מאסק הוכיח פעם אחר פעם שהוא מוכן לנצח, לא משנה כמה דרך פעולה לא פופולרית, לא חכמה או פשוט טיפשית.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *